sosyal ağlarda izleyin

2.3.12

MİKRODALGA EKMEĞİ ve TOST


EVRE:ATAK-SEYİR-GÜÇLENDİRME

Dukan galetasını 7 dk.'da ekmek şeklinde yemek isteyenler için:)

MALZEMELER:(2 KİŞİLİK veya 2 GÜNLÜK)
-1 YUMURTA + 1 YUMURTA AKI
-4 YK YULAF KEPEĞİ(atakta 3)
-3 YK YAĞSIZ YOĞURT
-1 ÇAY K.KAB.TOZU


Yumurtalar yoğurtla çırpılır.Kepek ve kab.tozu eklenir.İyice çırpılıp 5dk kadar dinlendirilir.Mikrodalgaya dayanıklı bir kap içine alınarak en yüksek derecede 7dk.pişirilir.Ben 20x20 kare borcam kullandım.4 dilim büyük boy tost ekmeğim oldu.
Çıktığında çok hoş görünmesede ,soğuduğunda ekmeğe benzeyecek merak etmeyin:)Tercihen çok miktarda yapıp buzluğa atarak ihtiyaç duyduğunuzda,kızartarak tüketmenizi tavsiye ederim.

Tost için de 1 yk domates rendesi içine kekik ekleyip sürdüm ve yağsız beyaz peynir kullandım.

75 yorum:

  1. siz supersiniz ya///en cok ozledigim seylerden bi taneside tost yemekti ve simdi bi caresi var yasasin(:

    YanıtlaSil
  2. ben doğalsan yulaf kepeği bulamadığımdan ru-sheim marka kullanıyorum. acaba onunla yaparsam yine böyle bi ekmek elde edebilir miyim ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. edersin tabi.daha da iyi olabilir belki ince olduğundan:)

      Sil
    2. ama o böyle incecik olduğundan sütle ıslatıldığında hiç şişmiyo :( cıvık oluyo, kıvam tutmuyo :( çok muzdaribim :( sizin gibi becerikli de değilim

      Sil
    3. elin yaptıkça alışır mutlaka:)tepeleme kaşık kullanıyorsun değil mi?miktar az geliyor da olabilir.

      Sil
  3. Ben dukan diyetine yarın yeni başlayacağım . Yulaf kepeği diye aldığım ürün haferflocken yani yulaf ezmesi galiba .Bu üründe aynı işi yaparmı bilemiyorum. Yoksa olmazmı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hülya merhaba,
      Yulaf ezmesi uygun değil ne yazık ki.Yulaf kepeği olmalı mutlaka.Haferkleie yani:)

      Sil
  4. Yarın sabaha denemeliyim bunu...
    Tarifleriniz yol gösterici ve hatta zaman zaman hayat kurtarıcı oluyor :)
    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  5. normal fırında yapsam böyle olmaz mı ki? neden olmasın di mi ama...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, bu sabah diyete başladım:) kitapta okuduktan sonra internetten de takip edince biraz kafam karıştı, sizin uzman görüşlerinize ihtiyacım var umarım yardımcı olabilirsiniz. 1. Sorum yağ oranlariyla ilgili et ürünlerinde %10 U geçmesin, süt ürünlerinde %2 yazıyor kitapta tek bir oran yok mu? hangi oran doğru ya da ben neyi yanlış okuyorum, 2. Kitapta 10 kg fazlalığa 5 gün ortalama atak diyor ama sitedeki teste bana 2 gün atak verdi hangisini takip etmeliyim ne dersiniz (ben ikisini ortalaması olsun diye 3gun yapsam mı düşünüyorum açıkcası :) ) simdiden çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba:)
      1.okuduğun oranlar doğru.et alırken kıyma alacaksan yağsız etten çektir.parça et alacaksan yağlarını tamamen sıyırdu-ıktan sonra kullan.zaten tamamen arındırmak mümkün değil.o haliyle %10'u buluyor yağı.paketli ürünlerde de füme,jambon vs.gibi bu değerlere dikkat etmek lazım.ayrıca nişasta içermeyenleri seçmeye dikkat etmeli.
      süt ve süt ürünleri aslında yağsızlardan seçilmeli bulunamadığı durumlarda en fazla %2 yağlılardan yenebilir.
      2.test sonucunu takip etmek yerinde olacaktır çünkü diğer cevaplar da etkili sonuçta.
      kolay gelsin:)

      Sil
  7. Ben de ekmek makinesinde ekmek yapmayi deneyecektimki sizden ekmek tarifi geldi. Bu muhtesem ve yapilmasi kolay tariflerle bizi motive ettiginiz icin cok tesekkurler,akliniza,yureginize saglik:)
    Ben bir arkadasimin tavsiyesiyle Dukan diyetini arastirdiktan sonra ve bu blogu bulduktan sonra yapmaya karar verdim ve 20 subatta basladim. Protein allerjimden dolayi atak devresini 4 gun ile sinirladim,5. Gun sebzeyi ekledim. Atak devresinde 1,5 kg verdim,sonraki 1 haftada 2 kg daha verdim ama tam 1 haftadir terazideki ibre oynamiyor,bunu Sayenizde onceden bildigim icin yilmak yok,yola devam!
    Sormak istedigim 2 soru var,cevaplayabilirseniz cok sevinirim: 1. Soru: ben tiroid bezim az calistigi icin ilac kullanan bir guatr hastasiyim. Buradaki bilgilerden yola cikarak Himalaya tuzu ve Sole kullanmaya basladim. Bu tuz benim guatrim icin sakinca dogurur mu?
    2.soru: Sole kullanmaya basladiktan sonra vucudumda kramplar oldu,hatta dun araba kullanirken olustu ve direksiyon basinda hareketim sinirli oldugu icin zorlandim. Atak devresinde de kramp oluyordu ama 2. Asamaya gecince kesilmisti. Himalaya tuzu ya da Sole krampa neden olabilir mi? Bunu gecirmek ne yapabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba:)
      Teşekkürler:)

      Tiroid üzerinde etkisi olup olmayacağını ancak dr.'un söyleyebilir.
      Kramplara gelince diyetteki mineral eksikliğinin(özellikle magnezyum) etkisi olabileceği gibi başka bir rahatsızlık yüzünden de kaynaklanabilir.Himalaya kramplar için önerilse de guatrla beraber nasıl sonuçlar doğuracağını bilemeyeceğimiz için en sağlıklı cevabı dr.verecektir.(bir süre kullanmayıp deneyebilirsin.devam ediyorsa kontrol ettirmek gerekebilir)
      kolay gelsin:)

      Sil
  8. Simla merhaba,
    Diyette 38. günümdeyim, artık hemen hemen her gün bloğuna bakar oldum, senin tariflerini takip etmek çok keyifli. Ama bu ekmek hepsinden, hepsinden harika oldu, çok teşekkürler. Ben de şu galeta olsun, lavaş olsun bir türlü düzgün yapamayanlardandım ama mikrodalga ekmeğim süper oldu. :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa çok sevindim.özellikle diğerlerini yapamıyorsan gerçekten işe yaramış olmalı:)
      afiyet olsun:)

      Sil
  9. Tekrar merhabalar.Blogunuzun zemininde yaptığınız değişiklik hoş olmuş(renk,desen),güzel yani.Ekmek için de ellerinize sağlık.Benim kaynanam da benim böyle hergün krep tarzı yulaf kepeği yediğimi görünce; "sen bir kutu kepeği ver, ben sana ekmek yaparım" dedi.Ekmek dediği de bazlamaya benzer bir ekmek olacaktı.Yaptığı ekmek de hiç kabarmadı,taş gibi bir krep görünümlü ekmekvari bir şey oldu:)Kendi de üzüldü olmadı diye.Olmuş olmuş ellerine sağlık dedik,ne diyelim:)Şimdilik bunu yiyoruz.Ama bu tarifinden sonra ben kendi ekmeğimi yapacağım.Teşekkürler,ellerine, emeğine sağlık.Sağlıkla kalın..

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel görünüyor. Mikrodalgam olmadığı için deneyemeyeceğim ama emin denesem de seninki gibi olmazdı :D Bir noktada hata yapıyorum ama bulamadım. :) Bu arada sitenin bu rengini çok beğendim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. bahar fonu yaptım sayfaya:)
    fırında da olur bu tarif bu arada:)

    YanıtlaSil
  12. slm kızlar:) ben sunu ogrenmek ıstıyorum. mıkrodalgada 7 dk ama kac derece oldugu yazmıyor 300 muyoksa 600 derecede mı pısırecegız. benı aydınlAtırsanız cokk sevınecegım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en yüksekte pişirmelisin.benimkinde derece yok 3 kademesi var.en yüksek kademede pişirdim.800 watt sanırım en yüksek.

      Sil
  13. ben bu tarifi normal fırında yapmaya çalıştım, çok sıvı kaldı üstü çok yandı ama tepeleme kaşıkla doldurmadım açıkçası acaba orda mı hata yaptım, bir de çok bayık bir şekilde yoğurt kokuyordu ekmek :( bunu nasıl düzeltebilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kepek tepeleme olmalı.Aynı zamanda fırının ısısında da problem olmuş olabilir.çok kızgın fırına koyduysan biranda pişirip içini çiğ bırakır.yoğurt kokusu da ya çok ekşi olduğundan ya tam pişmediğindendir büyük ihtimal.

      Sil
  14. Ekmek tarifiniz süper, ben tost makinasında biraz kızartarak yaptığım yoğurtlu kebap altına, pide yerine kullandım, çok güzel oldular.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba!
    Sitenize hep bakıyordum ama ilk kez Dukanı yaptığımda pek yeni tarif denememiştim..ve de 1 ay boyunca yulaf kepeini yoğurda katıp yemiştim sabah kahvaltısı olarak!!!!!!!!! Meğer ne çok şey yapabilirmişim...dün ekmeği denedim..HARİKA oldu!!! bu 2 porsiyonda 2 öğüne bölüp birer dilimden günde iki dilim ekmek bile yiyebilirim diye havalara uçtum! Walla Allah razı olsun cümlesi hislerimi en iyi anlatan cümle çu anda...Ellerinize ve kaleminize sağlık...ben de blogumda diyetimi yazıcam bundan sonra...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler VeryMe:)
      Damdan düşenin halinden ancak damdan düşen anlar:)Afiyet olsun.

      Sil
  16. Mrhaba,ben yulaf kepegi Bulamiyorum.korede oldugum icin ezmesini bile zor buldum:( yulaf ezmesi kullansam yada hickullanmasam bi problem olurmu...simdiden tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  17. Şadiye merhaba,
    başka bir gönderinin altında da sormuştun sanırım:)
    kepek gerçekten önemli bu diyette.yerine konabilecek bir ürün de yok.buradan sana yollayabilecek kimse yok mu?

    YanıtlaSil
  18. Malesef birbucuk ay sonra turkiyeye donucem ve baslamis oldum diyete.simsi istesem anca bir ayda gelir zaten:(

    YanıtlaSil
  19. Tesekkur ederim verdiginiz bilgi icin.uc gun atak evresini kepeksiz gecirdim,1,5 kilo verdim,seyir devredindeyim,umarim devam eder kilo azalmalari.

    YanıtlaSil
  20. merhaba,
    öncelikle siz olmasanız cidden ne olurdu halimiz:) bu tarifle ilgili sormak istediğim, fırında kaç derecede ne kadar pişirmek gerekir acaba?

    YanıtlaSil
  21. :))Fırında hiç denemedim Göknur.Yapanlar 170 derecede 25dk kadar pişirmişler.istersen öyle dene.

    YanıtlaSil
  22. Bu tarif de harika oldu, paylaştığınız için teşekkürler =)

    YanıtlaSil
  23. Merhaba Simla ben bu ekmeği yaptım fırında gayet güzel oldu ama tost makinesine yapışıyor yapışmayı nasıl önlerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ekmek henüz sıcak ve hafif ıslakken yapışabiliyor.ya iyice soğutmalı ya da yağlı kağıt kullanarak yapmalısın.

      Sil
  24. rüyalarımda tost sayıklamaya başlamıştım, bu sabah rüyalarım gerçek olacak. birde dışarıya yemek taşırken ekmek arasında olmadığı için taşımakta çok zorlanıyordum, hayatım kurtuldu yehuu :) elinize sağlık. tarifler gerçekten hayatımı kurtardı.

    YanıtlaSil
  25. Ne oldu bilmiyorum, herşeyi aynı yaptığımı düşünürken en büyük kurtarıcım tost ekmeğinizi artık pişiremiyorum, içi ıslak ıslak kalıyor, kuruması için fırında bıraksam bile içi ıslak, çok sıcak fırına koymuyorduk ve oldukça tepeleme kaşık kepek koyuyorduk değil mi?

    YanıtlaSil
  26. Problem giderildi:) Artık daha az ısıda daha uzun pişiriyorum. Bu arada benden başka Dukan ekmegine Sutte'de sandviç yaptıran olmamıştır sanırım....

    YanıtlaSil
  27. Muhtesem...bu arada kabak bolognese icin yorum yazacak yer bulamadim.Bursa iskenderi gibi oldu keyifle yedik.Bursa dan sevgiler....

    YanıtlaSil
  28. Harikasiniz. Tarifleriniz mukemmel, bu sabah tost yiyoruz , inanamiyorum. Iyiki varsiniz. Tesekkurler !

    YanıtlaSil
  29. süpeer tarif :) benim gibi ne et ne yumurta seven biri icin dukan daha kolay hale geliyo sayenizde :) bu ekmekten atak döneminde günde ne kadar yiyebiliriz ?

    YanıtlaSil
  30. merhaba,
    3 kaşık kepekle yapıp 2 güne bölebilirsin:)

    YanıtlaSil
  31. Merhaba, ilk günümde 3 basarisiz tariften sonra ilk yapabildigim tarif, eminim yarin kahvaltida tostla daha güzel olacaktir tadi :)
    ben firinda yaptim, 150 derece de 30dk biraktim, ve cok guzel gorunuyor, yarini sabirsizlikla bekliyorum :))

    YanıtlaSil
  32. Süper oldu ekmek ellerine sağlık çok begendım

    YanıtlaSil
  33. Bende yaptım. Mikrodalga'nın pişirme ayarlarını bilmediğimden deneme yanılma 12dk sürdü. Tadınıda gayet beğendim. Gerçi ben yıllardır beyaz ekmek yemediğim için olsa gerek bu yulaf kepeği tadını hiç yadırgamıyorum :) tarif için teşekkürler .. Neslihan Ç.

    YanıtlaSil
  34. O kadar cokbtarif denedim hic birini yiyememistim bu cok guzel oldu cokda pratik cokk tsk ederim

    YanıtlaSil
  35. O kadar cokbtarif denedim hic birini yiyememistim bu cok guzel oldu cokda pratik cokk tsk ederim

    YanıtlaSil
  36. merhaba..bugün diyete girdim protein tüketiyorum ekmek yerine burdaki krep sonrada mikrodalga ekmegini fırında pişirmeye çalıştım ama olmadı beceremedim..krep tavaya yapıştı.üstelik sonra bazlama peynirli börek ve tırnak pidesini deneecektim sırayla..hüsrana ugradım..püf noktası varmıdır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. krep için çok iyi bir tava gerekli.yağsız pişirdiğimiz için yapışmaması önemli.seramik veya kaliteli teflon ideali.
      fırında da düşük ısıyla başlayıp sonra arttırmak yavaş yavaş pişirmek lazım.(150 derecede 15 dakika sonra 180de 15 daha gibi.)

      Sil
  37. Ben yardım istiyorum ismm ipek 4gündür uygulamaya çalışıyorum ama sadece 2kilo vermişim çok sıkıntılıyım acaba doğru mu yapıyorum pazar günü domates yedim ve kekik nane kullanıyordum şimdi yemiyorum hangisi doğru napmalıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ipek 4 günde 2kg az mı?
      atakta domates uygun değil(sadece 1yk kadar yemeklere tatlandırma amaçlı kullanılabilir.)ama baharatlarda sorun yok.hatta metabolizmayı hızlandırır.

      Sil
    2. Öncelikle yanıtınıza tşk.
      Önceki yazıları okuduğumda 4 günde 4 kilo verenlere göre ben çok ağır ilerliyormuşum gibi geliyor.
      99 kilo ile başladım şimdi 95 ile96 arasında oynuyo ibre. Kısa testte 36 kilo fazlam çıkmıştı.atak evresini 10 gün yapmam yeterli olacakmı acaba ? Sonrasında kitapta 1/1 5/5 yazıyordu bu tam olarak nedemek ben nasıl uygulamalıyım seyir evresini ? Yardımcı olursanız sevinirim .

      Sil
    3. Kitapta okudukça anladım ama sorularım oluyo yine de
      Mesela şalgam içermem sanırım dimi
      Bir de tatlı meselesi ne zaman ne şekilde yiyebileceğim ? Cevaplarınızı bekliyorum

      Sil
  38. Mesela kitapta konserve ton balığı yenilebileceği yazıyordu doğrumu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün 8. Günüm çok fena tatlı istiyorum artık helva tahin helvası uygun mudur

      Sil
    2. helva uygun olamaz zira işçinde hem şeker hem yağlı tahin mevcut.

      Sil
  39. Seyir evresindeyim bugün domates çorbası uygundu içine buğday kepeği de koydum ? Birde bitkisel protein alabilirmiyim artık ?

    YanıtlaSil
  40. Cevaplarınızı bekliyorum sayın simla !
    Bir hafta seyir de hiç kilo veremedim şimdi 5 p 5 sp yapıyorum. Desteğinizi bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ipek merhaba,
      kitapta belirttiği gibi seyire geçildiğinde duraklama çok olağan.
      bitkisel proteinden kastın baklagillerse seyirde uygun değil.güçlendirmede nişasta öğününde izinli sadece.

      Sil
  41. Simla Hanım pek çok tarifinizi severek yaptım, sayenizde diyet çok daha keyifli, çok teşekkürler. Bu tarifi de uygulamak istiyorum ancak anlayamadığım bir şey var. 15*15 tepsi demişsiniz ya, dört seferde mi pişirilecek? Bir de yağlı kağıt kullanarak mı yoksa hafif yağlayarak mı yaptınız? Çok teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba.
      hayır 15X15 kare borcamda tek seferde pişiriyorum.kağıda veya yağa gerek yok.yapışmıyor.

      Sil
  42. Selam,
    Başka tarifleride denedim eme bu ekmek benim favorim. Tarifteki gibi ısı ve zaman uygulayınca krepimsi oluyordu. Bu sefer daha fazla 10 dk pişirdim. Tersinide çevirim 2 dk pişirince işte bu dedim. Teşekkürler. Artık ekmeğim ağzıma layık.

    YanıtlaSil
  43. Bende simdi yaptim.denemek icin.sabah yulaf kepegi hakkimi doldurmustum.ama dayanamadim denedim.yarisini kizlarim yefi.bidaha istediler.umarim yulaf bana fazla gelmez.cok tesekkur ederim.super tarif.artik sabahlari ekmegim var

    YanıtlaSil
  44. bunu denedim incecik oldu sanirim normal dir simdi ise iki gunluk ekmegim cikti cok sükür hergun ypamaktan yorulmustum isterseniz sizde yoksa bi gunluk icin kayit ede bilirsiniz ben hergun sabah kalkip ekmek yapiyordum ekmeksiz olmiyor artik
    1 yumurta
    2 yk yulaf kepegi
    2 yk yagsiz yogurt
    bide cay kasigi k.tozu
    ama ben k.tozu koymiordum kilo vermeyi etiler diye yinede kabariyordu kucuk yuvarlak kabin icine koyup mikro dalgaya koyiordum yaklasik 4 5 daka pisiriyordum herkesde degisik ola bilir benimkinin ustu pismiyordu alti pisiyordu o yuzden 3 dk sonra falan ceviriyordum tekrar mikro dalgaya veriyordum biraz sogumasini bekleyip icine magsemlerini koyup tost gibi yapiyordum :) saygilarimla umarim arkadaslara yardimci olur en kolay ekmek tarifi bu olsa gerek

    YanıtlaSil
  45. Ben de yaptim bunu.fakat tost makinasina degil ekmek kizartma makinasina attim kenarlari ince oldugundan kenarlari yandi ortalarin kizarmasini bekleeyemeden cikartmak zorunda kaldim.onu ole yedim ama cok da sewmedim.kenarlari niye kabarmari onu da anlamdim ben de 20×20 borcamda yaptm.kabahat benimdir ama simla yazdiysa buraya kesin mukemmel oluodur.bi de tost makinesinde deneyip oyle yazcam tekrar buraya memnun kalirsam

    YanıtlaSil
  46. ben bu tarihi denedim ama olmadı :( mikrodalganın en yüksek seviyesinde atmıştım belirttiğiniz sürenin daha yaırısında ekmek mikrodalgada yandı :( kaç watta pişirmek gerekir acaba neyi yanlış yaptım ?

    YanıtlaSil
  47. ben bu tarihi denedim ama olmadı :( mikrodalganın en yüksek seviyesinde atmıştım belirttiğiniz sürenin daha yaırısında ekmek mikrodalgada yandı :( kaç watta pişirmek gerekir acaba neyi yanlış yaptım ?

    YanıtlaSil
  48. her fırın farklı sanırım.benimkinde watt yazmıyor.700 watt da deneyebilirsin.

    YanıtlaSil
  49. oh budur yaa,diğer denediğim yumurta kokusundan ekmeğe hic benzemiyordu. bu gayet ekmek gibi oldu. çok mutlu oldum.bugün baslıyorum dukana çok yardımcı blogunuz tesekkürler =)

    YanıtlaSil

Adsız yorumları yanıtlamak çok tatsız oluyor:)
Google hesabınız yoksa Adı/URL kısmını seçerek (blog sahibi değilseniz URL kısmını boş bırakın lütfen) adınızı veya nickinizi yazarsanız size hitap edebilirim.
Sorularınıza daha hızlı yanıt almak istiyorsanız facebooksayfamda duvardan sormanızı rica ediyorum.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Blogging tips